La depressió infantil presenta, a grans trets, els mateixos símptomes que la depressió en adults, per diagnosticar depressió en una persona jove cal que hi hagi persistentment périda d’interès cap a l’entorn, manca d’energia, confiança, idees autodestructives, alteracions de la son …

Com reconèixer la Depressió infantil?

La depressió infantil és un trastorn afectiu que es manifesta amb irritabilitat, inseguretat, resistència a jugar, timidesa, enuresis, terrors nocturns, crisis de plor, cefalees, crisis d’asma, dificultats en l’aprenentatge, canvis en l’apetit i pes, trastorns del somni, impulsos suïcides, etc.

El tractament al principi és psicoterapèutic on al nen se li ajuda a augmentar els seus reforços positius; a més treballem amb els pares que són els que ens poden ajudar en el canvi de l’ambient.

Consulta psicològica a Barcelona (Eixample Esquerra)

Si necessites ajuda pots contactar-nos o apropar-te a fer una consulta psicològica, estem al carrer Josep Tarradellas de Barcelona (prop de plaça Francesc Macià entre el carrer Londres i Rocafort). Un equip d’experts psicòlegs liderats per la psicòloga Laia Boixeda que pot ajudar-te a solucionar qualsevol problema psicològic que puguis patir, o pateixi algun familiar, amic. Per arribar a la nostra consulta pots arribar amb els autobusos: 27, 32, 41, 54, 59, 66, H8. O la parada de metro Entença (L5) o una miqueta més lluny: Plaça del Centre (L3) o el tramvia (T1, T2, T3)