La immensa majoria dels trastorns crònics no són trastorns invalidants. Una col·laboració entre el metge que assisteix al malalt amb el psicòleg clínic pot ser de gran ajuda per tenir una major qualitat de vida. És important tenir informació rigorosa sobre la malaltia que es pateix per així poder calmar els falsos temors que produeixen ansietat i sensació d’impotència.
El fet de patir un trastorn crònic no implica tenir una malaltia greu o que estigui en risc la vida d’una persona (encara que algunes com el VIH, ho poden fer). Les malalties cròniques poden considerar trastorns com l’asma o la diabetis. Malgrat que els símptomes d’una malaltia crònica poden desaparèixer amb les cures mèdiques, normalment la persona prossegueix patint la malaltia psicològicament, encara que es senti sa i es trobi bé gran part del temps.
Cada malaltia crònica té els seus símptomes, tractament i evolució. La major part de les persones que pateixen malalties cròniques no pensen en elles mateixes com en un «malalt crònic», sinó més aviat com a algú que pateix un trastorn concret – com l’asma, l’artritis, la diabetis, el lupus, l’anèmia falciforme, l’hemofília, la leucèmia…
Consulta psicològica a Barcelona (Eixample Esquerra)
Si necessites ajuda pots contactar-nos o apropar-te a fer una consulta psicològica, estem al carrer Josep Tarradellas de Barcelona (prop de plaça Francesc Macià entre el carrer Londres i Rocafort). Un equip d’experts psicòlegs liderats per la psicòloga Laia Boixeda que pot ajudar-te a solucionar qualsevol problema psicològic que puguis patir, o pateixi algun familiar, amic. Per arribar a la nostra consulta pots arribar amb els autobusos: 27, 32, 41, 54, 59, 66, H8. O la parada de metro Entença (L5) o una miqueta més lluny: Plaça del Centre (L3) o el tramvia (T1, T2, T3)