Els trastorns psicosomàtics segurament siguin un motiu principal de consulta en atenció primària. No obstant això factors com l’escassa consciència psicològica sobre l’inconvenient, com la saturació del sistema sanitari pel que fa a especialistes en salut mental, donen lloc al fet que aquests trastorns siguin, infradiagnosticats i tractats de manera excessiva a través de calmants i antidepressius.

Tenint present que els factors psicològics produeixen o bé alteren aquest gènere de trastorns, l’enfocament terapèutic més recomanat és la psicoteràpia. Altres tècniques com la modificació de conducta i l’ensinistrament en tècniques de relaxació poden ser realment eficients en certs casos.

Què és un transtorn psicosomàtic?

Es denomina trastorn psicosomàtic, a tot símptoma o molèstia que no encaixa en cap taula de classificació fisiològica i per tant es jutja que la seva causa és d’origen psicològic.

Consulta psicològica a Barcelona (Eixample Esquerra)

Si necessites ajuda pots contactar-nos o apropar-te a fer una consulta psicològica, estem al carrer Josep Tarradellas de Barcelona (prop de plaça Francesc Macià entre el carrer Londres i Rocafort). Un equip d’experts psicòlegs liderats per la psicòloga Laia Boixeda que pot ajudar-te a solucionar qualsevol problema psicològic que puguis patir, o pateixi algun familiar, amic. Per arribar a la nostra consulta pots arribar amb els autobusos: 27, 32, 41, 54, 59, 66, H8. O la parada de metro Entença (L5) o una miqueta més lluny: Plaça del Centre (L3) o el tramvia (T1, T2, T3)