La infidelitat i la gelosia sol ser un problema recurrent en certes parelles, aquests poden acabar generant problemes majors i en casos extrems desencadenar episodis de violència en la parella i / o de gènere. Per evitar arribar a situacions extremes és recomanable visitar a un especialista per millorar les relacions amb la nostra parella.

Consideracions sobre la gelosia i la infidelitat

La gelosia és considerada com una emoció social que es presenta amb intensitat moderada i només apareixen en ocasions, sorgeixen per voler posseir en exclusiva a la persona estimada. La por a la pèrdua, real o no, planeja com una amenaça.

Normalment associem aquest sentiment a les relacions de parella, però també pot donar-se entre germans, amics, pares, etc. La gelosia manifesten la seva por a perdre la seva possessió, és a dir, considera que és seu i no vol que ningú l’hi llevi. La gelosia poden ser positius mentre respectin les normes acceptades per la parella.

Consulta psicològica a Barcelona (Eixample Esquerra)

Si necessites ajuda pots contactar-nos o apropar-te a fer una consulta psicològica, estem al carrer Josep Tarradellas de Barcelona (prop de plaça Francesc Macià entre el carrer Londres i Rocafort). Un equip d’experts psicòlegs liderats per la psicòloga Laia Boixeda que pot ajudar-te a solucionar qualsevol problema psicològic que puguis patir, o pateixi algun familiar, amic. Per arribar a la nostra consulta pots arribar amb els autobusos: 27, 32, 41, 54, 59, 66, H8. O la parada de metro Entença (L5) o una miqueta més lluny: Plaça del Centre (L3) o el tramvia (T1, T2, T3)