Què és la amaxofòbia i com tractar-la?

És una por instaurada en la persona a conduir per l’autopista i que li impossibilita dur una vida normal. Tanmateix és freqüent veure que poden portar el cotxe per la ciutat sense cap problema. Quan han de plantejar-se de que ha d’agafar el cotxe per autopista, és quan apareix tota la simptomatologia ansiosa: palpitacions, sudoració, sensació de mareig, ganes de vomitar, etc. Aquesta anticipació de símptomes s’anomena Ansietat anticipatòria, en la qual hi ha pensaments catastròfics, arribant a produir-se atacs de pànic.

Com aquesta fòbia impossibilita portar una vida normal, la persona ho soluciona fent-se acompanyar per algú, familiar o amic, o evitant totalment agafar l’autopista.
En ocasions, trobem que aquestes persones han patit un accident o han vist un que li ha impactat.

Quin és el tractament per a la amaxofòbia

La solució per a aquesta fòbia consisteix en una teràpia breu amb la finalitat de treure aquesta por.

Utilitzem la desensibilizacion sistemàtica arribant a l’exposició progressiva de les situacions traumàtiques i un cop solucionat el problema tenen la possibilitat d’aprofundir més profundament en la seva personalitat amb un altre tipus de teràpia. Al nostre centre de Barcelona fem teràpia psicològica, i si necessites orientació pots contactar amb nosaltres amb el formulari de contacte, email o el telèfon que tenim a la vostra disposició. Estem a l’avinguda Josep Tarsadellas amb el carrer París.

Leave a Reply