Com solucionar la impotència sexual amb causa psicològica

Hi ha diversos motius pels quals un home pot sofrir d’impotència sexual. Alguns d’ells tenen caràcter físic, mentre que altres són el resultat d’una sèrie de problemes emocionals. En qualsevol cas, la frustració i inseguretat que produeix aquest problema no fa sinó convertir-lo en encara més gran. Vegem com solucionar les causes que porten a patir una impotència de tipus psicològic, ja que la de tipus físic competeix més aviat a una altra especialitat.

Causes psicològiques que poden portar a patir impotència sexual amb causa psicològica

Les causes més comunes d’impotència psicològica són l’estrès i els problemes de parella. Encara que hi ha altres com la depressió, falta d’autoestima o episodis d’abús infantil que també es postulen com a possibles causes, com la falta de desig. El millor és posar-se en mans d’un especialista que avaluï quin és el motiu que porta a aquest problema, que d’altra banda és més comú del que es pensa.

El ritme de vida a què ens veiem sotmesos és vertiginós. Per això l’estrès és la causa principal d’impotència, de manera que tot el que ajudi a reduir els nivells també serà efectiu per aturar el problema. En altres ocasions, pot ser que siguin diversos els motius, i l’estrès contribueixi a agreujar els efectes.

Una comunicació franca, fonamental

El primer que cal tenir en compte és que la vergonya, que porta al fet que no es parli del problema en si, no és gens positiva si es vol una solució. Tapar les coses només augmenta la seva gravetat, de manera que cal parlar de forma oberta, primer amb la parella i després amb algú que ens pugui ajudar. Si l’home no vol parlar-ne, cal fer-li comprendre que és el primer pas per acabar amb el seu cas d’impotència psicològica.

La tasca d’un psicòleg en aquests casos pot ser fonamental, ja que contribueix a normalitzar la situació. Saber que és un problema comú, que hi ha experts que saben com aturar-i que no tenen ni de bon tros la intenció de burlar-se, sinó d’ajudar, és una manera de començar a alliberar tensions. Si no es té una comunicació oberta o es tracta de trobar una solució per compte propi, no només continuarà la impotència en no conèixer les causes, sinó que es pot arribar a caure en un punt encara més greu.

Com solucionar la impotència sexual amb causa psicològica amb teràpia

La psicoteràpia és una de les principals armes contra les causes que porten a la impotència, ja que es concentra en trobar el focus del problema, a més d’altres factors que han portat a patir-lo. Si es compta a més amb el suport de la parella, els resultats seran molt més efectius.

Una de les teràpies més recomanables és la teràpia conductual, que busca acabar amb la por i l’ansietat, així com determinats hàbits negatius que, si bé no tenen per què ser la causa del trastorn, només fer que aquest sigui més profund.

Ús de medicaments contra la impotència sexual amb causa psicològica

En alguns casos pot ser que es recomani utilitzar determinats fàrmacs contra la impotència. Cal dir que els fàrmacs no solucionen la impotència psicològica, encara que poden ajudar fins a cert grau com a font de suport. En aconseguir una reacció que de forma natural no s’aconsegueix, la confiança en un mateix comença a millorar, la qual cosa és de per si força positiu.

Si és la manca d’autoestima la causa que porta a la impotència, és evident que a poc a poc els medicaments ajudaran a tornar a la normalitat. No obstant, al tractar-se d’fórmules sintètiques bastant forts i que afecten elements com la circulació o el pols, sempre s’ha de prendre sota estricta prescripció mèdica. No es pot prendre un fàrmac contra la impotència sense recepta, i de fet és molt difícil, per no dir que impossible, que ens el donin en una farmàcia de forma lliure.

Alguns remeis naturals de suport a la teràpia psicològica

Com succeeix amb els medicaments, algunes pautes d’exercici i alimentació també influeixen d’una manera o altra en la impotència. Portar una vida sana, menjant de forma equilibrada, deixant de fumar, deixar l’alcohol i fent exercici moderat i regular millora la circulació i ajuda a relaxar els músculs, el que pot reduir el grau de bloqueig físic que causa el trastorn.

No et tanquis a l’ajuda si pateixes impotència sexual amb causa psicològica

La impotència és summament frustrant. I no només per a qui la pateix, ja que la parella també sent les causes d’aquest trastorn, arribant fins i tot a culpar-se de una part del problema. Negar-se a acceptar ajuda no soluciona res sinó al contrari. Com més temps es deixi passar, més gran serà la gravetat del problema.
Per això, és vital posar-se en mans d’un expert, un psicòleg amb experiència en aquest tipus de trastorns. No et jutjarà, sinó que es bolcarà en ajudar-te a solucionar el teu cas amb discreció.